Niet levensbedreigend/Not life-threatening

Relatief positief nieuws (English version below)

IMG_6195We weten nog niet alles, wel waar de tumor zit en dat deze groot is. We schrokken er zelf een beetje van en voor ons als leken leek het net alsof de tumor tegen zijn hersenstam zat maar dat bleek toch niet waar te zijn. Het is nog niet duidelijk of de tumor goed of kwaadaardig is maar wel dat hij hoe dan ook op een ‘kwaadaardige plek’ zit.

Het fijne is dat de tumor niet direct levensbedreigend is en in het beste geval kan hij met medicatie behandeld worden, in het slechtste geval heeft hij blindheid tot gevolg (mits hij niet ineens heel hard gaat groeien ofzo, maar daar gaan we niet vanuit).

De tumor zit namelijk centraal tussen de oogzenuwen. Ook is er een risico dat de pijnappelklier (verantwoordelijk voor de hormoonhuishouding) geraakt zal worden waardoor hij medicijnen zou moeten gaan slikken. Maar goed, niet levensbedreigend was voor ons de grootste opluchting en geeft ons weer voor even een ‘goed gevoel’.

Thijs is gewoon aan het spelen met vriendin Anna, zoals hij altijd doet op dinsdagmiddag, ook hij is wel opgelucht merken we. Verder is het nu afwachten op het vervolgtraject, dat belletje krijgen we eind van de middag/begin van de avond als het goed is.

tumor-zijkant_li

Relative positive news

We don’t know everything yet, but we do know the tumor is big. It scared us when we saw it on the images. We also thought it was rather close to the brainstem but that wasn’t true according to the doctor.

The good news is that the tumor is not immediately life threatening and in the best case it can be treated with medication. Worst case scenario might lead to blindness (or worse if it starts to grow spontaneous but we have no indication it might do so).

The tumor is located centrally between the optic nerves. There is a risk that the pituitary gland (which is responsible for the central hormone system) might be affected and Thijs needs to take medication for the rest of his life. Anyway not life threatening was already such a relief for us that we instantly had a feel good moment…

Thijs asked his good/best friend Anna to come over as she often does on Tuesday afternoon and he we notice that is he is also relieved. We just have to wait for next steps, we hope to receive a call at the end of the day.

 

Advertisements

7 thoughts on “Niet levensbedreigend/Not life-threatening

 1. Wat fijn dat zijn overlevingskans groot is. Hopelijk kunnen ze hem goed helpen met medicatie en nu duimen dat hij er niets aan over houdt! Ik zal aan jullie denken en meeduimen…xx

  Liked by 1 person

 2. Dat is een keer diep zuchten en door.
  Niet levensbedreigend, gelukkig jongens.
  Nu afwachten hoe verder, ze zijn in elk geval goed in gesprek, hopelijk bellen ze vandaag nog.
  Sterkte hiermee mensen😘

  Liked by 1 person

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s